Евродепутатът от Европейската обединена левица Клеър Дейли заяви по време на дебат

...
Евродепутатът от Европейската обединена левица Клеър Дейли заяви по време на дебат
Коментари Харесай

Клеър Дейли: Еврофондовете са кръвта за тези вампири, които управляват България!

Евродепутатът от Европейската обединена левица  Клеър Дейли заяви по време на спор в Комисията за цивилен свободи (LIBE) на Европарламента, че българските управляващи са вампири, които живеят като смучат кръвта на Европа под формата на еврофондове.

" Нашите фондове са жизненоважната кръв за тези вампири, които я смучат и живеят посредством тях. Трябва в действителност да спрем това, тъй като продължи доста дълго. Смятам, че позицията на Съвета е напълно несъответстваща и Народното събрание би трябвало да я спре ”.

Според Дейли не би трябвало парите на европейските жители да се употребяват за корупция и в нарушаване на върховенството на закона, както се случва в България: " Искам да кажа какво значи това за страни като България. Сто милиона еврофондове за къщи за посетители в селски региони се употребяват за частните вили на близки на държавното управление. Фермери, казващи, че милиони от европейските пари отиват в несъществуващи стопанства, а министърът на земеделието казва: " Мълчете си, нищо не казвайте, че парите ще спрат ". Подкупи, свързани с Коронавирус. Търгове за инфраструктура, да вземем за пример автомагистрали, разпределени. "  

Изказването ѝ беше по време на разискванията за седемгодишния бюджет на Европейски Съюз. Европейските институции не са единомислещи по въпроса за механизмите, посредством които да бъде обвързан достъпът до еврофондове с върховенството на закона. 

Евродепутатката е един от ярките гласове в Брюксел против корупцията у нас. В началото на септември в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ирландката беше изключително остра в изявлението си за България:  " Шокирана съм от думите на еврокомисар Вера Юрова за ситуацията в България. Мисля, че те показват картина, изцяло противоположна на действителността в тази страна. Ако Европейската комисия в действителност счита, че напредъкът в България през последните 13 години е добър, то заключението ми е, че вие сте или надълбоко некомпетентни, или изцяло слугувате на ползите на Бойко Борисов поради връзките му с избрани групи в този парламент и с ползи в Европейския съюз. "

 
Сачева пред DW - има ли дъното дъно?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР